OpenZien

durf te verbazen

Ruik de lente!

Soms zit ik zo in mijn hoofd. Ik pieker me suf. Ik zie geen verbanden meer en ook het Open Zien gaat heel lastig. Op zo’n moment is voor mij de oplossing om buiten te zijn. Ik zet dan heel bewust mijn zintuigen open. Ik kijk naar de zon en het spel van licht. Ik zie hoe de schaduw verandert. Ik zie details in bloemen. Ik ruik de geuren (wat is het toch fijn om na de winter het bos weer te ruiken). Ik hoor de wind, vogels, vliegtuigen, auto’s, mijn ademhaling. Als ik goed luistert hoor ik zelfs geluiden van planten. Ik voel de lucht stromen. Het mooie vind ik dat ik bij deze oefening al mijn zintuigen echt open en me verbind met de rest van de wereld. Ik open me en mijn gedachten verdwijnen, echt een aanrader.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 OpenZien

Thema door Anders Norén