OpenZien

durf te verbazen

Zomer in Ierland

Afgelopen jaar ben ik naar Ierland op vakantie geweest. Als er één land is wat maakt dat je anders naar de wereld gaat kijken dan is dit land het wel. Het was zomer, ook in Ierland. Riante temperaturen van 15 tot 17 graden, heerlijk weer om te gaan zwemmen in de Atlantische oceaan (watertemperatuur 11 graden) en samen met je familie op een kleedje op het strand thee te drinken. De hele familie gaat mee, van de jongste telg in zwembroek tot opa en oma in hun nette kleren. Thee wordt natuurlijk vanuit een theekopje gedronken. Waar wij stonden te bibberen en ons afvroegen waarom we ook al weer in augustus naar Ierland wilde, waren de Ieren aan het genieten van een overheerlijke vakantie in eigen land met hoge temperaturen en relatief weinig regen. Dat laatste klopte wel, slechts een paar buien per dag. En als het begon te regenen waren het de toeristen die snel opzoek gingen naar een drogere plek. De Ieren bleven rustig doorgaan met dat wat ze deden, want als je je steeds door een bui laat afleiden komt het werk nooit af.

Voel je in Ierland niet bezwaard om in een pub een Ier aan te spreken, ze zijn heerlijk vriendelijk en open. En als jij ze niet aanspreekt, dan spreken ze jou wel aan. En hoe mooi is het om de kansen voor een eventuele eenwording van Ierland ten gevolge van de Brexit te bespreken met mensen die dagelijks te maken hebben met een gescheiden land.

Er werken veel oost Europeanen in Ierland, één van de voordelen van de Europese Unie geven ze zelf aan. Hierdoor kan het land draaien, dus kijk niet raar op als de pubeigenaar uit Tsjechië komt en voor de gezelligheid wat nootjes op de bar zet. De Ieren weten niet wat hun overkomt want nootjes op de bar is absoluut niet des Ierland, maar de gezelligheid wordt er niet minder op.

Voeg daar nog een portie prachtige natuur, heftige rotskusten en mooie landweggetjes bij en je vakantie is compleet. Ik zelf had me vergist in het links rijden, dat ging mij niet goed af. Dus als ik nog een keer ga, maak ik graag gebruik van het openbaar vervoer in dit land.

Veel plezier!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 OpenZien

Thema door Anders Norén